16/5/10

Και τα.......Ζωάκια ακόμα????


ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 στις 4:54 μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με μεγάλη μας λύπη και μετά από συνεχή λειτουργία 13 ετών, σήμερα 10 Μαίου 2010, διακόπτουμε τη δράση του Σωματείου μας δεδομένου ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν έχει εξοφλήσει τους κτηνιάτρους. Ο Δήμος Ηλιούπολης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα εμβολιασμού και στειρώσεων τον Ιούνιο του 2009, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καλύπτει τα κτηνιατρικά έξοδα καθώς και κάποια έξοδα διαμονής των αδέσποτων σκύλων του Δήμου μας. Για τα έξοδα αυτά χρηματοδοτείται κατά 70% από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δυστυχώς παρά τις ικεσίες μας και τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο αν δεν πληρωθούν οι κτηνίατροι, αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία του. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Ομως εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πλέον χωρίς τη στήριξη του Δήμου. Με την βοήθειά του έχουμε γίνει ένα από τα πρώτα σωματεία της Ελλάδας σε έργο. Επιλαμβανόμαστε όλων των περιστατικών εντός του Δήμου μας είτε πρόκειται για εγκατάλειψη, τραυματισμό ή κακοποίηση.

Το 2007 τα έξοδα του Σωματείου μας ήταν 35.000€ από τα οποία ο Δήμος Ηλιούπολης κάλυψε το ¼. Το 2008 τα έξοδά μας έφθασαν τα 40.000€ από τα οποία καλύφθηκαν από τον Δήμο περίπου τα μισά. Το 2009 τα έξοδά μας ήταν 15.000€, δεδομένου ότι ο Δήμος κάλυψε τα περισσότερα κτηνιατρικά έξοδα μετά από την ένταξή του στο πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα, για τους πρώτους μήνες του 2010 τα έξοδά μας έχουν υπερβεί τις 12.000€ και η οφειλή μας στους κτηνιάτρους ξεπερνά τις 5.000€. Τα μηνιαία έξοδά μας ξεπερνούν τις 4.000-5.000€.

Οπως αντιλαμβάνεστε οι κτηνίατροι δεν δέχονται πλέον τα περιστατικά του Σωματείου μας γι'αυτό και ήρθαμε στην δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη λειτουργία μας, αφού έχουμε εξοντωθεί οικονομικά. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τακτοποιήσουμε σε οικογένειες τα περίπου 80 αδέσποτα που φιλοξενούμε προς το παρόν και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε για να μη βγουν στο δρόμο σκυλιά που φροντίζουμε ακόμη και χρόνια.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αναλάβουμε κανένα νέο περιστατικό. Παρακαλούμε θερμά τους δημότες Ηλιούπολης να απευθύνονται στο Δήμο για όσα περιστατικά αφορούν σε αδέσποτα στα τηλέφωνα 2109901743, 2109970000.

Αν θέλετε να εκφράσετε τα παράπονά σας, ζητήστε τον Γ. Αναγνώστου (Δήμαρχος) ή τον κο Χριστοδουλάκη (Αντιδήμαρχος οικονομικών)

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΑΣ:))))))
EINAI ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ:(((

Magia da Inês είπε...

♥♥ Olá, amiga!
Passei para as novidades...♥
Nada boas... pelo menos para os cães abandonados.
É mesmo lamentável!
Ótima semana! ♥
♥♥ Beijinhos.
Itabira - Brasil ♥♥

Asteri (Maria) είπε...

Κρίμα γαμώτο!
Να υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε τα όμορφα τετράποδα αλλά να μην υπάρχουν πόροι
Κρίμα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.