14/9/09

Σεπτεμβρης: Αποφαζιζω να ειμαι διεκδικητικη....

Σεπτεμβρης:Ξεκουραστοι και ανανεωμενοι απο τις καλοκαιρινες διακοπες εχουμε περισσοτερο κεφι και ενεργεια να βαλουμε ταξη και οργανωση στη ζωη μας, να αρχισουμε και εκεινη τη διαιτα για τα περιττα κιλα.....να προγραματισουμε νεους στοχους.

Ο Σεπτεμβρης ειναι ο μηνας του απολογισμου της ανανεωσης και των αλλαγων.
Τι πηγε στραβα ενδεχομενως με τους φιλους μας,γιατι πιεστηκαμε με τους συγγενεις η την δουλεια μας,γιατι οι αλλοι δειχνουν να περασαν καλα το καλοκαιρι και μεις οχι.

Δεν χρειαζεται ουτε να εκδηλωσουμε οργη για τις παραλογες απαιτησεις των αλλων, ουτε και να ανεχομαστε τα παντα χαριν της καλης συνυπαρξης.Υπαρχει και ο τριτος δρομος,
αυτος της διεκδικητικοτητας που εκφραζεται με ενα μεγαλο καθαρο και πολλες φορες
χαμογελαστο <οχι>

Αφου πρωτα μιληστε με το ευατο σας καντε μια...προσωπικη διακηρυξη δικαιωματων, για καποιες διορθωτικες αλλαγες στις σχεσεις σας,χωρις ντροπες και ενοχες,διεκδικωντας τον αυτοσεβασμο σας.
Ειναι γνωστο οτι το <οχι> ειναι παντα αντιπαθητικο.
-Το <οχι> να ειναι παντα σταθερο για το ιδιο ζητημα.
-Πειτε <οχι> στις ανεξαντλητες μεχρι...δικη σας εξαντλησεως συμβουλες, για το πως θα οργανωσετε τη δουλεια σας, το σπιτι,η τις σχεσεις σας.
-Κοψτε απο τη ζωη σας με.....συνοπτικες διαδικασιες ανθρωπους, που συνεχως σας διμιουργουν αγχος,γκρινιαζουν,ειναι βαρετοι,και ανασφαλεις,δεν βρισκουν τιποτα καλο ναπουν,για την ζωη και την καθημερινοτητα.
-Οργανωστε τον ελευθερο χρονο σας συμφωνα με τις προτιμησεις σας, μην υποχωρειτε παντα.
Ετσι θα κανετε μερικα χατηρια με ορεξη και κεφι.
-Ζητειστε να σας ακουνε,οχι να απαιτουν να ειστε παντα διαθεσιμος ακροατης των προβληματων τους χωρις την αναλογη ανταποκρισει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: