25/6/09

......ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ....


Ζωή με δόσεις, ναρκω-κουλτούρα, διαφήμιση ουσιών, χρήση, εξάρτηση. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που ήδη ξέρουμε. Χρειάζεται όμως ...να αναρωτηθούμε:

Ποιος κερδίζει από τη διάδοση των ναρκωτικών; Είναι άραγε τυχαίο ότι:

Η φαρμακοβιομηχανία Bayer έφτιαξε την ηρωίνη, η Hoecht τη μεθαδόνη;
Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη;
Το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές μετά το εμπόριο όπλων.
Ποιος κερδίζει όταν οι νέοι παραιτούνται από τη ζωή;

Κερδίζουν όσοι θέλουν να γιγαντώνουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους.

Κερδίζουν όσοι θέλουν να φτιάχνουν την ζωη των παιδιων μας με βάση τα δικά τους συμφέροντα! Γιατί έχουν συμφέρον να ζούνε δίχως δικαιώματα, να μην έχουνε τη δύναμη να τα διεκδικήσουνε, να μην αναγνωρίζουνε τις αιτίες των προβλημάτων τους να μην καταδικάζουνε τους ενόχους.

Ενοχη πολιτική
Ενοχη είναι η πολιτική τους. Που τα θέλει να ζούνε με υποκατάσταση. Αντί για μόρφωση ...κατάρτιση. Αντί για δουλειά με δικαιώματα ...ημιαπασχόληση. Αντί για πολιτισμό ...υποκουλτούρα. Αντί για αθλητισμό ...κερκίδα. Αντί για ζωή με δικαιώματα ...ζωή με δόσεις!

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δε θα λυθεί:

Με το διαχωρισμό των ουσιών σε σκληρά και μαλακά. Δεν υπάρχουν μαλακές και σκληρές αιτίες που οδηγούν έναν νέο στη χρήση.
Με τη νομιμοποίηση του χασίς. Νομιμοποίηση του χασίς σημαίνει νομιμοποίηση και αθώωση όλων των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
Αν το κράτος γίνει έμπορος των ουσιών. Αλλωστε, δίπλα στο εμπόριο, πάντα ανθεί και το παραεμπόριο. Δεν μπαίνουμε στη λογική να επιλέξουμε ποιος θα κερδίζει από τη δυστυχία και το θάνατό τον παιδιων μας.
Κερδίζουν όλοι όσοι θέλουν να ζούμε στριμωγμένοι στα μέτρα τους. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα.
Ομως το ονειρο ειναι πιο δυνατο απο τον εφιαλτη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: