28/10/14

 

"Αλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη,
που φτασμένος στα έσχατα της
απελπισιάς παραδίνεται για να σωθεί,....
στο έλεος του Θεού και στους νόμους των
Κλεφτών"
 
Κ. Βάρναλης.
 
 
 

27/10/14


26/10/14

 

Όπως και να το πούμε....

ευχές για μια όμορφη Κυριακή!!!!!


 

25/10/14



 

24/10/14


22/10/14


16/10/14


12/10/14



6/10/14

 
Η φιλία αναμφίβολα είναι παρεξηγημένη έννοια. Ίσως επειδή είναι τόσο επιθυμητή και όμορφη, πολλοί προσπαθούν να τη βάλουν στο λεξιλόγιό τους, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικά στην καθημερινότητά τους.
Δημιουργούν μια ψευδαίσθηση, μια εικόνα που ονομάζουν φιλία και τοποθετούν σ' αυτή πρόσωπα που συμπαθούν, ή απλώς τα χρειάζονται για να γεμίσουν τον χώρο.
Δεν είναι κακό ... Όλοι μας το κάνουμε κάποιες φορές επειδή η αληθινή φιλία είναι δυσεύρετη, δύσκολη,   και απόμακρη.
Ίσως πάλι επειδή η «φιλία» είναι ευχάριστη και κατακτιέται εύκολα, χωρίς κόπο.
  
Αλλά...
Φίλος δεν είναι εκείνος που σε κάνει να περνάς καλά, να γελάς, να ξεχνιέσαι, να διασκεδάζεις. Όχι η φιλία δεν είναι τόσο εύκολη.
Φίλος είναι αυτός που ενδιαφέρεται ειλικρινά για σένα, που σου συμπαραστέκεται στις δυσκολίες, που σου λέει ευθέως τα λάθη σου, που σε επικρίνει και σε επιβραβεύει. Είναι το άτομο που μπορείς να εμπιστευτείς, να θυμώσεις μαζί του και ύστερα να το ξεχάσεις σαν να μην έγινε ποτέ, να γελάσεις μαζί του μέχρι δακρύων, να κλάψεις στην αγκαλιά του, να έχεις καιρό να τον δείς και να του μιλήσεις και να νιώθεις σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να συγχωρήσεις, αν αξίζει την αγάπη σου.

Οι καλύτεροι φίλοι είναι τα μικρά παιδιά γιατί οι μόνες λέξεις που μαθαίνουν είναι χαρά, παιχνίδι, αγάπη, φίλος.
Το συμφέρον δεν υπάρχει στο τετράδιό τους.
Όταν ρωτούν αθώα «θές να γίνουμε φίλοι;», παρόλο που δεν το καταλαβαίνουν, εκφράζουν την αληθινή και ανόθευτη έννοια της φιλίας.

Η φιλία δεν είναι ένα όνομα σε μια λίστα, δεν μετριέται σε like ούτε σε post, δεν γράφεται σε τοίχους και θρανία.
Είναι ένα ταξίδι εμπειριών που δοκιμάζεται στο χρόνο, περνά από όμορφα μέρη, από πελώρια κύματα, από καταιγίδες και μέσα απο αυτό μαθαίνουμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων και την ίδια τη ζωή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1 :  Αν ανακαλύψεις ότι το ταξίδι είχε λάθος προορισμό μην απογοητευτείς.  Συνέχισε να ψάχνεις για φίλους. Μπορεί να είναι λίγες οι θέσεις, αλλά πάντα θα υπάρχουν συνταξιδιώτες. Αρκεί και εσύ να προσπαθήσεις. Να είσαι ανοιχτός με τους γύρω σου, να υποχωρείς και να δίνεις προτεραιότητα και στους άλλους πέρα απο τον εαυτό σου.

ΣΥΒΜΟΥΛΗ 2 : Αν λέτε ''φίλοι'' μου τη λέξη φίλος φροντίστε τουλάχιστον να την εννοείτε.